امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی بیماری مننژیت

تحقیق بررسی بیماری مننژیت دسته: پزشکی
بازدید: 191 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 8

تحقیق بررسی بیماری مننژیت در 8 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

تحقیق بررسی بیماری مننژیت در 8 صفحه ورد قابل ویرایش


حمله به مركز فرماندهی مغز

از سیستم عصبی مركزی بدن، حساس ترین و حیاتی ترین عضو بدن، سپرهای حفاظتی زیادی مراقبت می كنند. یك جمجمه و ستون فقرات استخوانی و محكم، عضلات روی ستون فقرات، پوست روی آنها و ... در داخل خود این حفاظ های استخواهی هم چند لایه مختلف وجود دارند كه مثل غلافی از سیستم عصبی مركزی (مغز و نخاع) در برابر آسیب ها و عفونت ها حفاظت می كنند. این لایه ها مننژ نام دارند، اما گاهی پیش می آید كه این لایه ها خودشان دچار التهاب و عفونت می شوند. مننژیت یا التهاب پرده های مغز و نخاع، بیماری التهابی و خطرناكی است كه مننژ را آلوده می كند.

چه چیز به پرده مغز آسیب می زند؟

مننژیت می تواند در اثر عوامل مختلفی به وجود بیاید. هر چیزی كه بتواند سیستم ایمنی را علیه مننژ تحریك كند و یا باعث التهاب سیستم ایمنی داخل این پرده ها بشود، التهابی ایجاد می كند كه علائم مننژیت را به دنبال خواهد داشت. عفونت های ناشی از باكتری، عفونت های ویروسی آسیب ها، سرطان هایی خاص و بعضی از انواع داروها می توانند این غشاهای محافظ را ملتهب كنند و باعث فشار و آسیب به مغز بشوند. اما آنچه كه ما بیشتر به عنوان مننژیت می شناسیم ناشی از عامل باكتریال یا گاهی ویروسی است. باكتری های هموفیلوس آنفلونزا، نیسریا مننژیتدیس و استرپتوكوك نومونیا شایع ترین باكتری هایی هستند كه باعث ایجاد این بیماری می شوند.

این باكتری ها اغلب بدون هیچ مشكل و علامت خاصی در مخاط دهان و حلق افراد زندگی می كنند، اما گاهی اوقات ممكن است پیش بیاید كه این باكتری های به ظاهر بی­ضرر از سد سیستم ایمنی بدن بگذرند و وارد مایع مغزی نخاعی فرد شوند. در این محیط كه محیط مناسبی برای زندگی این باکتری ها به حساب می آید، باکتری ها با سرعت تکثیر می شوند و باعث التهاب و تورم مننژ می شوند. این همان زمانی است كه علائم عفونت مننژیت به وجود می آید. عفونت های ویروسی هم مشابه باكتری ها عمل می كنند و با ورود به فضای دور مغز و نخاع و تكثیر باعث التهاب می شوند اما التهاب آنها معمولاً خفیف تر است.

مننژیت چه علائمی دارد؟

حدود 90 درصد بیماران سردرد را ذكر می كنند. تقریباً اولین علامتی كه به وجود می آید سردرد است كه به خاطر فشار به بافت مغز و تورم مننژ و افزایش مایع نخاعی به وجود می آید. به دنبال سردرد، سفتی گردن اتفاقی می افتد.گرفتگی و احساس سفتی در عضلات گردن كه با معاینه خاصی می توان كاملاً آن را مشخص كرد. (پزشك برای تشخیص این علامت از بیماری می خواهد دراز بكشد و سر بیمار را به طرف           سینه اش خم می كند. درد، مقاومت در خم كردن گردن و گاهی خم كردن زانو ها در واكنش به این كار نشانه سفتی گردن است.)

به دنبال سردرد و سفتی گردن هم تب به وجود می آید تا سه گانه علائم تشخیص مننژیت تكمیل شود. هر بیماری كه دارای این علائم سه گانه باشد را باید به سرعت به بیمارستان منتقل كرد و اقدامات درمانی را برایش انجام داد. فتوفوبی یا ترس از نور، فنوفوبی یا ترس از صدا، تحریك پذیری، تغییرات سطح هوشیاری، خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، هذیان و گاه تشنج از علایم دیگر مننژیت هستند. در نوزدان كه نمی توان معاینات را به خوبی انجام داد و علائمشان هم با بزرگسالان متفاوت است، مننژیت را می توان از تب، كاهش فعالیت، تحریك پذیری، تهوع، شیر نخوردن و در نهایت تشنج، تشخیص داد. در نوزدان گاهی ملاج آنها به خاطر افزایش فشار مایع مغزی، تورم ایجاد می شود كه می تواند نشانه مننژیت باشد.

پیشگیری از خطرات

علت خطرناك بودن مننژیت، آسیبی است كه به بافت مغز می رساند. طولانی شدن زمان التهاب ممكن است باعث گسترش عفونت به بافت مغز و یا افزایش فشار داخل جمجمه و آسیب به مغز شود كه در نتیجه آن كما و مرگ اتفاق می افتد. عوارض كم خطرتر این بیماری هم چیزهای دلپذیری نیستند. عوارض طولانی مدتش مثل كاهش شنوایی، عقب افتادگی ذهنی، فلج و تشنج های مكرر می تواند نتیجه این بیماری باشند كه گاهی اوقات حتی در صورت درمان هم برای بیمار بجا می مانند. علت اصلی اغلب این عوارض هم این است كه تشخیص و درمان به موقع صورت نگرفته است.

بهترین پیشگیری از ابتلا به این بیماری و عوارض آن هم، بعد از تشخیص و درمان سریع، ترزیق واكسن است. ترزیق واكسن های آنفلوآنزا و یا واكسن های مننژیت علیه باكتری های شایع این بیماری در زمانی كه احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد، یك اقدام پیشگیرانه مؤثر است.

درمان افراد نزدیك به یك بیمار هم به علت احتمال ابتلای آنان به بیماری می تواند روش پیشگیری خوبی باشد. عفونت مننژیت اغلب توسط تماس مستقیم و نزدیك با ترشحات مخاطی و فرد بیمار به وجود می آید. اغلب باكتری های عامل مننژیت خیلی مسری نیستند اما تماس مستقیم و طولانی مدت با آنها كه در ترشحات دهان و حلق بیماری وجود دارند، می تواند باعث ایجاد بیماری شود. به همین علت است كه در سربازخانه ها و در محیط های عمومی سربسته برای افراد واكسن مننژیت ترزیق        می شود. عطسه و سرفه یك فردی كه به ظاهر فقط سرما خورده است هم می تواند باعث انتقال عفونت مننژیت شود. در كسانی كه آسیب نخاعی و یا مغزی دیده اند، یا شكستگی جمجمه دارندهم به علت در تماس بودن مایع نخاعی با بیرون ترزیق داروهای درمانی به منظور پیشگیری انجام می شود.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی بیماری مننژیت , پژوهش بررسی بیماری مننژیت , مقاله بررسی بیماری مننژیت , دانلود تحقیق بررسی بیماری مننژیت , بررسی بیماری مننژیت , بیماری , مننژیت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر