امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری فصل دوم درباره طرحواره های ناسازگار اولیه تاریخچه طرحواره

مبانی نظری فصل دوم درباره طرحواره های ناسازگار اولیه تاریخچه طرحواره دسته: مدیریت
بازدید: 64 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 95 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 51

مبانی نظری فصل دوم درباره طرحواره های ناسازگار اولیه تاریخچه طرحواره

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

  • منبع :                           دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

مبانی نظری فصل دوم درباره طرحواره های ناسازگار اولیه

تاریخچه طرحواره

 طرح واره به طور كلی به عنوان ساختار[1]، قالب [2] یا چارچوب  [3]تعریف می شود.

در فلسفه یونان باستان قدیم منطقیون رواقی[4]، مخصوصاً فروسیپوس[5] (206 الی 279 ق.م)  اصول منطقی را در قالب « طرح واره ی استنباط[6]» مطرح كردند (نوسبام[7]،1994 به نقل از یانگ و همکاران 2003) و از آنچه بین همه اعضا یك طبقه مشترك است .همچنین بعضی از حوزه های گوناگون دیگری كه در آن از مفهوم طرح واره استفاده شده است، شامل نظریه مجموعه ها، هندسه جبری، آموزش، نقدهای ادبی، و برنامه نویسی كامپیوتری است. زیربنای نظریه طرح واره در كارهای ایمانوئل كانت[8](1929،1781) ردیابی می شود. او توصیف كرد كه طرح واره ی سگ یك الگوی ذهنی است كه می تواند تصویر یك سگ چهارپا را در كلیتی توضیح دهد كه بدون محدودیت برای تجربه ی هر تصویر معین یا بازنمایی هر تصویر ممكن به صورت ملموس و عینی می باشد(آجیده[9]،2003). طرح واره در نظام فلسفی كانت به عنوان «درك ودریافت نقطه اشتراك تمام عناصر یك  مجموعه» تعریف می شود. او معتقد بود ادراك و حافظه، نتیجه تجارب حسی دنیای خارج هستند كه تحت ساختارهای شناختی متأثرمی شوند و تغییر شكل می دهند(پیس[10]،1988؛ استین[11]،1992 و استین و یانگ،1992).

كسی كه اولین بار مفهوم طرح واره را بسط داد بارتلت[12]  در سال 1930 بود .بارتلت(1932)  با بسط نظریه طرح واره اش برای روان شناسان عصر خود یك چهارچوب طرح واره ایجاد كرد و در رابطه با اطلاعات جدید به تأثیر آگاهی قبلی بر ادراك و حافظه پرداخت. او دریافت فراخوانی حافظه الزاماّ توسط سرشت و منش تعیین می شود و گذشته فرد در جریان رویدادهای كنونی به طور مداوم بازسازی می شود. متخصصان بالینی قبل از1980، اختلالات شخصیت را با اصطلاح «منش» مشخص می كردند. امروزه در ارتباط با بعد روان شناسی، برای اختلالات شخصیت به جای واژه «منش» از اصطلاح «طرحواره» استفاده می شود. بیشتر اوقات اگر نگوییم همیشه، فرآیندهای مربوط به طرح واره به صورت خودكار و بدون آگاهی بر بخشی از سیستم دریافتی ـ ادراکی ما اتفاق می افتد. بدین ترتیب از اوایل دهه ی 1980، نظریه طرح واره وسیله ای مقدماتی برای درك جنبه های روان شناختی فرهنگ نیز شده است. واژه طرح واره در روان شناسی و به طور گسترده تر در حوزه شناختی، تاریخچه ای غنی و برجسته دارد. در حوزه رشد شناختی، طرح واره به عنوان «نقشه انتزاعی شناختی» در نظر گرفته می شود كه راهنمای تفسیر اطلاعات و حل مسئله است. بنابراین ما به یك طرح واره زبانی[13] برای فهم یك جمله و به یك طرح واره فرهنگی[14] برای تفسیر یك افسانه نیاز داریم(یانگ،کلوسکو و ویشار؛ ترجمه حمیدپورو اندوز،1389).

شناخت درمانی، بك (1976) در اولین نوشته هایش به مفهوم طرح واره اشاره كرد. با این حال در بافتار روان شناسی و روان درمانی طرح واره به عنوان اصل سازمان بخش كلی در نظر گرفته می شود كه برای درك تجارب زندگی فرد ضروری است. یكی از مفاهیم جدی و بنیادی حوزه روان درمانی، این است كه بسیاری از طرح واره ها در اوایل زندگی شكل می گیرند، به حركت خود ادامه می دهند و خودشان را به تجارب بعدی زندگی تحمیل می كنند، حتی اگر هیچ گونه كاربرد دیگری نداشته باشند. این مسئله، همان چیزی است كه گاهی اوقات به عنوان نیاز به هماهنگی شناختی [15] از آن یاد می شود، یعنی «حفظ دیدگاهی در مورد خود یا دیگران؛ حتی اگر این دیدگاه نادرست یا تحریف شده باشد. با این تعریف كلی، طرح واره می تواند مثبت یا منفی، سازگار یا ناسازگار باشدو همچنین می تواند در اوایل زندگی در سیر بعدی زندگی شكل بگیرد (یانگ،کلوسکو و ویشار؛ ترجمه حمیدپورو اندوز،1389).

2-3- تعریف طرح واره:

برای طرح واره تعاریف گوناگونی ارائه شده است و هر یك از این تعاریف به جنبه ای از این تعاریف پرداخته اند. در زیر به چند تعریف اشاره می شود:

یانگ(1999،1990) این فرضیه را مطرح ساخته است كه بعضی طرح واره ها(به ویژه طرح واره هایی كه عمدتاً و در اصل در نتیجه تجارب تلخ دوران كودكی ایجاد شده اند) می توانند بنیان و مركز اختلالات شخصیت، مشكلات منشی ملایم تر و بسیاری از اختلالات مزمن محور یک باشند. برای بررسی این فرضیه، و زیر مجموعه ای از طرح واره ها كه آن ها را طرح واره های ناسازگارانه اولیه نامید تعریف كرد.



1.Structure

2.Frame work

3.Outline

4.Stoic Logicians

5.Frosippus

6.Inference Schemate

7.Nussbaum

8. Kant

9. Ajideh

10.Pace

11. Stein

12. Bartlett

1.Linguistic Schema

2.Cultural Schema

3.Cognitive Consistency

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری , فصل دوم , درباره طرحواره های , ناسازگار اولیه , تاریخچه طرحواره

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر