امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق آموزش DNS

دانلود تحقیق آموزش DNS دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 22 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 68 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

DNS از كلمات Domain Name System اقتباس و یك پروتكل شناخته شده در عرصه شبكه‌های كامپیوتری خصوصا اینترنت است

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

DNS  از كلمات Domain Name System اقتباس و  یك پروتكل شناخته شده در عرصه شبكه‌های كامپیوتری خصوصا اینترنت است . از پروتكل فوق به منظور ترجمه  اسامی‌كامپیوترهای میزبان و Domain به آدرس‌های IP استفاده می‌گردد. زمانی كه شما آدرس  .... را در مرورگر خود تایپ می‌نمائید ، نام فوق به یك آدرس IP و بر اساس یك درخواست خاص ( query )  كه از جانب كامپیوتر شما صادر می‌شود، ترجمه می‌گردد . 

تاریخچه DNS

DNS  ، زمانی كه اینترنت تا به این اندازه گسترش پیدا نكرده بود و صرفا در حد و اندازه یك شبكه كوچك بود، استفاده می‌گردید. در آن زمان ، اسامی‌كامپیوترهای میزبان به صورت دستی در فایلی با نام HOSTS درج می‌گردید . فایل فوق بر روی یك سرویس دهنده مركزی قرار می‌گرفت . هر سایت و یا كامپیوتر كه نیازمند ترجمه اسامی‌كامپیوترهای میزبان بود ، می‌بایست از فایل فوق استفاده می‌نمود.  همزمان با گسترش اینترنت و افزایش تعداد كامپیوترهای میزبان ، حجم فایل فوق نیز افزایش و  امكان استفاده از آن با مشكل مواجه گردید ( افزایش ترافیك شبكه ). با توجه به مسائل فوق، در سال 1984 تكنولوژی DNS معرفی گردید .

پروتكل DNS

DNS   ، یك بانك اطلاعاتی توزیع شده  است  كه بر روی ماشین‌های متعددی مستقر می‌شود ( مشابه ریشه‌های یك درخت كه از ریشه اصلی انشعاب می‌شوند) . امروزه اكثر شركت‌ها و موسسات دارای یك سرویس دهنده DNS كوچك در سازمان خود می‌باشند تا این اطمینان ایجاد گردد كه كامپیوترها بدون بروز هیچگونه مشكلی، یكدیگر را پیدا می‌نمایند . در صورتی كه از ویندوز 2000 و اكتیو دایركتوری استفاده می‌نمائید، قطعا از DNS به منظور  ترجمه اسامی‌كامپیوترها به آدرس‌های IP ، استفاده می‌شود . شركت مایكروسافت در ابتدا نسخه اختصاصی سرویس دهنده DNS  خود را با نام ( WINS ( Windows Internet Name Service  طراحی و پیاده سازی نمود . سرویس دهنده فوق مبتنی بر تكنولوژی‌های قدیمی‌بود و از پروتكل‌هایی استفاده می‌گردید كه هرگز دارای كارایی مشابه DNS نبودند.  بنابراین طبیعی بود كه شركت مایكروسافت از WINS فاصله گرفته و به سمت DNS حركت كند . 

 از پروتكل DNS  در مواردی كه كامپیوتر شما اقدام به ارسال یك درخواست مبتنی بر DNS برای یك سرویس دهنده نام به منظور یافتن آدرس Domain  می‌نماید ، استفاده می‌شود .مثلا در صورتی كه در مرورگر خود آدرس www.srco.ir  را تایپ نمائید ،  یك درخواست مبتنی بر DNS از كامپیوتر شما و به مقصد یك سرویس دهنده DNS صادر می‌شود . ماموریت درخواست ارسالی ، یافتن آدرس IP وب سایت سخاروش است.

پروتكل DNS و مدل مرجع OSI

 پروتكل DNS معمولا از پروتكل UDP به منظور حمل داده استفاده می‌نماید . پروتكل UDP نسبت به TCP دارای overhead كمتری می‌باشد. هر اندازه overhead یك پروتكل كمتر باشد ، سرعت آن بیشتر خواهد بود. در مواردی كه حمل  داده با استفاده از پروتكل UDP با مشكل و یا بهتر بگوئیم خطاء مواجه گردد ، پروتكل DNS از پروتكل TCP به منظور حمل داده استفاده نموده تا این اطمینان ایجاد گردد كه داده بدرستی و بدون بروز خطاء به مقصد خواهد رسید .

 فرآیند ارسال یك درخواست DNS و دریافت پاسخ آن ، متناسب با نوع سیستم عامل نصب شده بر روی یك كامپیوتر است .برخی از سیستم‌های عامل اجازه  استفاده از پروتكل TCP برای DNS را نداده و صرفا  می‌بایست از پروتكل UDP  به منظور حمل داده استفاده شود . بدیهی است در چنین مواردی همواره این احتمال وجود خواهد داشت كه با خطاهایی مواجه شده و عملا امكان ترجمه نام یك كامپیوتر و یا Domain به آدرس IP وجود نداشته باشد.  پروتكل DNS از پورت 53 به منظور ارائه خدمات خود استفاده می‌نماید. بنابراین  یك سرویس دهنده DNS به پورت 53 گوش داده و این انتظار را خواهد داشت كه هر سرویس گیرنده‌ای كه تمایل به استفاده از سرویس فوق را دارد از پورت مشابه استفاده نماید . در برخی موارد ممكن است مجبور شویم از پورت دیگری استفاده نمائیم . وضعیت فوق به سیستم عامل و سرویس دهنده DNS نصب شده بر روی یك كامپیوتر بستگی دارد.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : آموزش DNS , پروتكل DNS , مدل مرجع OSI , سرویس دهنده DNS

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر