امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی انواع مشعل های گازی نیروگاه بخار، نحوه کارکرد آنها و چگونگی آنالیز احتراق برای انتخاب بهینه مشعل با توجه به تعداد، نوع و موقعیت

تحقیق بررسی انواع مشعل های گازی نیروگاه بخار، نحوه کارکرد آنها و چگونگی آنالیز احتراق برای انتخاب بهینه مشعل با توجه به تعداد، نوع و موقعیت دسته: مکانیک
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 865 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

دانلود تحقیق بررسی انواع مشعل های گازی نیروگاه بخار نحوه کارکرد آنها و چگونگی آنالیز احتراق برای انتخاب بهینه مشعل با توجه به تعداد نوع و م

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

چکیده

در حال حاضر بیشتر, طراحی مشعلهای نیروگاهی بر روی بهنیه کردن عواملی از قبیل : هندسه مشعل، نوع اکسید کننده، نوع سوخت, نحوه اختلاط سوخت و هوا، گردش مجدد گاز ها و بهنیه کردن شکل شعله و همچنین استفاده از تکنولوژیهای جدید است که منجر به بهبود بخشیدن ناپایداری های ناشی ازاحتراق و بالا بردن راندمان مشعل ها و انتشار پائین آلاینده ها و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.

کلمات کلیدی:مشعل, سوخت, احتراق, نیروگاه.

مقدمه

مشعل وسیله ای است كه برای سوزاندن سوخت با یك اكسید كننده از آن استفاده می شود و انرژی شیمیایی موجود در سوخت را به انرژی حرارتی تبدیل می كند.

یك سیستم احتراق معین ممكن است یك یا چندین مشعل داشته باشد كه این وابسته به سایز و نوع كاربرد خواهد بود. برای مثال در یك كورة چرخشی، یك مشعل در مركز دیوار در انتهای یك كورة استوانه ای قرار گرفته است. همانطور كه در شكل 1دیده می شود.

شکل1- مشعل در کوره چرخشی

گرما از مشعل در همة جهت ها متصاعد شده و به طور موثری توسط بار جذب می شود. به هر حال هندسة استوانه ای بعضی محدودیت ها در باب اندازه و نوع بار دارد كه استفاده آن به برخی كاربردها مانند: تولید كلینكر سیمان[1], بازیافت و ذوب مجدد آلومینیوم های قراضه محدود می شود[1].

در بیشتر سیستم های احتراقی رایج از چند مشعل در یك هندسة مستطیلی استفاده می شود. همان طور كه در شكل 2دیده می شود.

شکل2- استفاده از چند مشعل در هندسه مستطیلی

آنالیز این سیستم ها اولاً به علت تعدد منبع های گرما, ثانیاً به علت اثر متقابل شعله ها و محصولات به هم پیوسته حاصل از احتراق, عموماً   مشكل تر است. فاكتورهای زیادی وجود دارد كه منجر به طراحی یك مشعل می شود. در این قسمت توجه ما به فاكتورهای مهمی كه در تولید مشعلهای خاص, همچون مشعل های نیروگاهی به كار می رود جلب       می شود. این فاكتورها مواردی چون نشر آلاینده ها و انتقال گرما را تحت تأثیر قرار می دهند. تغییرات زیادی در طرح های اولیه و سنتی مشعلها انجام شده است و این تغییرات به علت كاهش آلاینده ها بوده است. محدودة سوخت غنی یا سوخت غلیظ تشكیل  كمتری نسبت به محدودة استوكیومتریك خواهد داشت. انتشار تحت تأثیر دمای محصولات خروجی است زیرا  حرارتی وابسته به دمای گاز خواهد بود. به هر حال كاهش كمی در حداكثر دمای شعله می تواند انتشار  را كاهش دهد.[2]

فاكتورهای طراحی مشعل

این فاکتورها شامل سوخت, اکسیدکننده ها و گردش مجدد گازها خواهند بود.

سوخت

به فاكتورهای بسیاری بستگی دارد. مكان های جغرافیایی خاص برای انتخاب سوخت تأثیر به سزایی دارد. در ایالات متحده آمریكا در كاربردهای گرمایی صنعتی عموماً از سوختهای گازی، خصوصاً گاز طبیعی[2] استفاده  می شود. عموماً در اروپا از گاز طبیعی به همراه نفت سوختی سبك استفاده می شود. در آسیا و آمریكای جنوبی اگر چه سوخت های گازی در حال افزایش استفاده است اما عموماً از سوختهای نفتی سنگین استفاده می شود.

انتخاب سوخت خیلی مهم است و گرمای متصاعد شده از شعله را تحت تأثیر قرار می دهد. به عنوان مثال هیدروژن هیچ كربنی را در دسترس ندارد كه تولید دوده[3]كند. همچنین نسبت سوخت و هوا در تولید ذرات دوده تأثیر داشته به طوری كه مخلوط سوخت غلیظ تولید دودة بیشتری خواهد نمود.

بنابراین سوخت تأثیر به سزایی در مكانیزم های انتقال گرما بین شعله و بار خواهد داشت. در بسیاری موارد طراحی مشعل براساس انتخاب سوخت برای آنها انجام می شود. سوخت تأثیر زیادی در انتشار آلاینده ها دارد.

به عنوان مثال گازوئیل شامل مقدار كمی گوگرد یا فاقد گوگرد می باشد بنابراین انتشار  در آن معمولاً كم است. نفت سنگین انتشار زیادی دارد كه احتیاج به كنترل شدن دارد[1].

در بعضی موارد مشعل ممكن است بیشتر از یك نوع سوخت داشته باشد.

این مشعل ها در جایی استفاده می شوند كه به دلایل اقتصادی بعضی اوقات احتیاج است كه به جای سوخت های گازی از سوخت های مایع استفاده شود و بلعكس[2].

اكسید كننده

عمده ترین اكسید كننده ای كه در پروسه های تولید گرما به صورت صنعتی استفاده می شود هوای اتمسفر است. برای احتراق استوكیومتریك متان با هوا واكنش به صورت زیر انجام می شود.


قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی انواع مشعل های گازی , نیروگاه بخار , نحوه کارکرد , چگونگی آنالیز احتراق , انتخاب بهینه مشعل , تعداد و نوع و موقعیت مشعل ها

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر