امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری و پیشینه استعداد خستگی شغلی

مبانی نظری و پیشینه استعداد خستگی شغلی دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 34 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30

مبانی نظری و پیشینه استعداد خستگی شغلی

قیمت فایل فقط 52,000 تومان

خرید

بصورت فایل ورد

همراه با منابع

مفهوم استعداد خستگی شغلی[1]

استعداد خستگی در کار یک حالت ناخوشایندی است که در طی آن تمرکز بر روی کار برای کارکنان مشکل می‌شود. استعداد خستگی در کار با بی‌قراری، تحریک پذیری و تمایل به اجتناب از موقعیت شغلی همراه است ( باربلت[2]، 1999).

سه نوع خستگی وجود دارد كه هر سه مشكلاتی از توجه رادر بر می گیرد.آنها شامل زمانی است  كه آدمی از مشغول شدن به فعالیتی كه می خواهد باز داشته می شود،زمانیكه مجبوراست كاری را كه نمی خواهد انجام دهد،یا زمانیكه بدون هیچ دلیلی حقیقتا قادر به انجام كاری نیست ،استعداد خستگی شغلی یك گرایش به تجربه خستگی در همه حالات مذكور است(چین وهمكاران،578:2006).

استعداد خستگی شغلی از پنج مؤلفه تشکیل گردیده است : مؤلفه اول تحت عنوان محرک های بیرونی نام گذاری شده است. این حیطه بیانگر این است که خستگی و بی علاقگی فرد آن قدر زیاد باشد که محرک های محیطی قادر به برانگیختن وی نیستند در این حالت افراد خیلی سریع نسبت به محرک های محیطی بی تفاوت می شوند، یافتن محرک های شغلی برانگیزنده برای این افراد خیلی دشوار است، به محرک های با چالش انگیزی خیلی زیادی نیاز دارند، به راحتی نمی توانند با کارهای نسبتاًَ تکراری کنار بیایند و برای حفظ شادی و سلامتی خود به تغییرات و تنوع بسیار زیادی نیاز دارند (دوری، 35:1982).

عامل دوم محرک های درونی است که به مشکلات مربوط به عدم توانایی ایجاد و حفظ توجه بر انجام فعالیتها، عدم توانایی در پیدا کردن فعالیتهای مورد علاقه، نداشتن ایده های خلاق و ناتوانی در برانگیختن خود اشاره دارد (هیل، پرکینز، 16:1985).

عامل سوم به واکنش های عاطفی مربوط است. از جمله این واکنش می توان به نگرانی، بی علاقگی احساس تکراری بودن فعالیتها و تکالیف، عدم برانگیختگی و تحریک پذیری اشاره کرد (جی  یامبرا، تراینر،9:1985).

عامل چهارم ادارک زمان است. این عامل به نحوه استفاده از زمان بر می گردد. برای این افراد زمان به کندی  می گذرد، نمی توانند به خوبی از زمان استفاده کنند و نمی توانند تکالیف خود را در زمان مقرر انجام دهند(تولار،45:1989).

عامل پنجم بی قراری است. صبر و تحمل این افراد پایین است و در مقابل موقعیت هایی که مستلزم صبر است، بی قرار می شوند (لی، 15:1986).


1- Job Boredom Proneness

2- Barabalet

قیمت فایل فقط 52,000 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه استعداد خستگی شغلی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر