امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

آشنایی با پرسها و نحوه عملكرد آنها

آشنایی با پرسها و نحوه عملكرد آنها دسته: صنایع
بازدید: 217 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 55 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 55

مدیریت برش و پرس یكی از مدیریتهایی است كه زیر نظر معاونت سواری سازی ایران خودرو فعالیت می كند برش و پرس در حال حاضر ازنظر تناژ، ابعاد تعداد پرس بزرگترین مجتمع پرسكاری در ایران می باشد این مجموعه توانایی آنرا داده كه برای 150000 دستگاه سواری ، 5000 دستگاه مینی بوس و 3000 دستگاه اتوبوس قطعه تولید كند قطعات این مجموعه توسط قالب ، پرس و ماشین آلات مخ

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

فهرست مطالب

عنوان مطلب                                  صفحه

فصل اول : معرفی كارخانة برش و پرس ایران خودرو   6

فصل دوم : طراحی قالبهای پرس .........

مقدمه ...............................

برشكاری .............................

1-2-برشكاری .........................

2-2-2- مناطق برش ....................

3-2-2-نحوة دادن كلیرانس به سنبه وماتریس

4-2-2-كلیرانس زاویه ای ..............

5-2-2- اضافه دور ریز ................

6-2-2-نیروی لازم برش .................

7-2-2- انرژی لازم برش ................

8-2-2- روشهای كم كردن نیروی لازم برش .

9-2-2- نیروی لازم بیرون انداز ........

2-2- اجزای قالب .....................

3-2- طراحی قالب .....................

1-3-2- بدست آمدن قطعه میل راهنما.....

2-3-2-طراحی سنبه و پیچها.............

4-2- روشهای ساخت قالب ...............

5-2- انواع قالبهای برش ..............

6-2- پارامترهای مؤثر در انتخاب قالب .

7-2-خمكاری ..........................

1-7-2- انواع عملیات و قالبهای خمكاری

2-7-2-نیروی لازم خمكاری ..............

3-7-2-نیروی بالشتك فشاری ............

8-2- كشش عمیق .......................

1-8-2- عیوب عملیات كشش عمیق .........

2-8-2-عیوب ورق بعد از عملیات كشش عمیق   

9-2- متغیرهای كشش عمیق ..............

فصل سوم پرسها:.......................

1-3- پرسهای سنگی ....................

4-2-3- محاسبة مشخصه های پرسهای سنگی .

2-2-3- نیروی مجاز پرس سنگی ..........

3-2-3-تناژ مجاز نامی حاصل از گشتی در موتور

4-2-3- تناژ مجاز نامی حاصل از قدرت كاری (توصین )   

3-3- پرسهای زانویی ..................

4-3-3- نیروی رام و ظرفیت كاری .......

2-3-3- سرعت رام .....................

4-3- پرسهای پیچی ....................

5-3- پرسهای الكتروژن ................

6-3- پرسهای هیدرولیك ................

فصل چهارم طرز كار ، انتخاب و تجهیزات كمكی پرسها    

1-4 طرز كار پرسها....................

2-4 انتخاب پرسها ....................

3-4 نصب و نظارت قالب ................

4-4-تجهیزات ایمنی روی پرسها .........

5-4-سرویس و نگهداری پرسها وقالبها....

6-4-تنظیم و نگهداری قالبها...........

فصل پنجم دقت پرسهای مكانیكی .........

1-5-دقت در حالت بی باری .............

2-5-دقت در حالت تحت بار .............

فصل ششم : سیستمهای ایمنی در برابر اضافه بارپرسهای مكانیكی .....................................

1-6 وسایل ایمنی برای پرسهای مكانیكی در محدودة‌كورس مورد استفاده .............................

2-6-وسایل ایمنی پرسهای مكانیكی دركل كورس   

مراجع ...............................

فصل اول :

معرفی مدیریت برش و پرس :

مدیریت برش و پرس یكی از مدیریتهایی است كه زیر نظر معاونت سواری سازی ایران خودرو فعالیت می كند . برش و پرس در حال حاضر ازنظر تناژ، ابعاد تعداد پرس بزرگترین مجتمع پرسكاری در ایران می باشد. این مجموعه توانایی آنرا داده كه برای 150/000 دستگاه سواری ، 5000 دستگاه مینی بوس و 3000 دستگاه اتوبوس قطعه تولید كند. قطعات این مجموعه توسط قالب ، پرس و ماشین آلات مخصوص تولید می شوند. تولید قطعات براساس مدارك فنی «استانداردهای تعریف شده انجام می شود و بدون مدارك فنی و اطلاعات كافی قطعه ای تولید نمی شود. دراین مدیریت جمعا 4027 نغه پرسنل رسمی ، قراردادی و پیمانكاری فعالیت دارند.

واحدهای تولیدی این مدیریت عبارتند از :

1-سالن پرس غربی (سالن جدید):

این سالن در سال 1355 راه اندازی و مورد بهره برداری قرار گرفت . تعداد 25 دستگاه پرس موجود در این سالن مكانیكی میان سه دستگاه وبل اكشن و بقیه سینگل می باشند . كه قطعات روكار (gaco ) ،خودروسواری را تولید می كنند. كلیة قطعات روكار پیكان ، Face در این زمان تولید می شود و در حال حاضر قطعات روكار پژوپرشیی نیز به این مجموعه اضافه شده است . این سالن دارای سه خط تولید همزمان می باشد . باضافه خطوط كوچكی كه قطعات تقویتی و تزئینی را تولید می كنند. دراین سالن جهت حمل ضایعات از سیستم كانوا برحمل ضایعات و شوت اتوماتیك استفاده می شود.

2- سالن پرس شرقی (پرس قدیم و ضربه ای ):

این سالن از دو قسمت پرسهای هیدرولیك سنگین و پرسهای یك به ضربه ای تشكیل شده . كلیة قطعات داخلی و تقویتی خودرو دراین سالن تولید می شوند پرسهای این سالن از 1600 تن دبل اكشن تا 60 تن یكی یه می باشد .

3- سالن برش و خم و فرم بری :

در این سالنها انواع قیچی ،خم كن و نورد، قیچی ناغنی ، چكشهای برقی ماشینهای فرم بر و ماشین چند كاره نصب شده است . این ماشین آلات ضمن تولید قطعه ، و ورقهای مورد نیاز پرسكاری را نیز تامین می كنند. قطعاتی كه فاقد قالب می باشد و از نظر اقتصادی ساخت قالب جهت این قطعات به صرفه  نیست . با این ماشین آلات تولید می شوند. قطعات آزمایشی و نمونة قطعات كلیة خودروهای جدید نیز توسط این دستگاه ها تولید می شود .

4- سالن كوئل بری :

ورقهایی كه توسط شركت خریداری می گردد و به دو صورت كوئل تاشیت تحویل گرفته می شود. ورقهای كوئل پس از حمل به قسمت كویل بدوی تحویل می گردند در این قسمت سه دستگاه كوئل بو وجود دارد:

كوئل به شماره 1 با كوئل بر باعرض 4500، كویلها را به ورقهای با ابعاد و اندازة مشخص و قابل مصرف تبدیل می كند.

كوئل به شماره 2 : باكوئل بری كه كوئلهای عریض را به كویلهای كم عرض مبدل می سازد.

كوئل به شماره 3: باكوئل بر به عوض 600 ه كوبلهای كم عرض را به ورق تبدیل می كند.

در ضمن در این سالنها، دو دستگاه پرس منگنز (پرسهای خاص تولید نبشی و ناودانی ) دو دستگاه نورد به دو دستگاه قیچی و یك دستگاه پرس كششی زمینی جهت تولید قطعات وجود دارد . فعالیت اصلی این ماشین آلات تهیه قطعاتی است كه بدون استفاده از قالب جهت خودروهای سنگین و آزمایش تولید می شود.

پروژه ها و فعالیتهای جنبی :

از سال 1373 تاكنون در پروژه در این مدیریت تعریف و با موفقیت به اجرا درآمده كه خلاصه ای از فعالیتهای این در پروژه به شرح زیر می باشد:

پروژة بهینه سازی بدنه پیكان :

هدف از اجرای این  پروژه بازسازی كامل ابزارها و تجهیزاتی بود كه بنوعی با افزایش كیفیت بدنة پیكان در ارتباط می باشد . از آن جهت بازسازی تجهیزات حمل و نگهداری قطعات تولیدی ،بازسازی و نوسازی سالنهای پرس و بازسازی و نوسازی سرویسهای بهداشتی و رفاهی .

در این بخش كلیه قالبها و جیگها بازسازی شد و مدارك فنی و اطلاعات مربوط به این ابزارها از قسمتهای مختلف شركت جمع آوری در یك آرشیو متمركز گردید و سعی شد تا قالبها و جیگها براساس نقشه و اطلاعات فنی موجود اصلاح گردند و در مواردی كه امكان این عمل وجود نداشت نقشه ها و اطلاعات فنی بارضایت موجود ابزارها هماهنگ شوند.

پروژه بازسازی و تجهیز ماشین برش و پرس :

مهمترین هدف این پروژه راه اندازی و بهره برداری از خط كانوایر زیرزمینی حمل ضایعات سالن پرسهای مكانیكی بود كه با موفقیت به پایان رسید در حال حاضر كلیه ضایعات و دور ریز قطعات از روی قالب به داخل شوتهایی كه در طرف پرس تعبیه شده اند می ریزند و از آنجا توسط كانوایوی كه در زیر زمین پرس قرار دارد به داخل پرس ضایعات حمل می شود و سپس تبدیل به بلوك ضایعات می شود كه این یدكها توسط كامیون جهت مصرف دركوره های ذوب به ریخته گری انتقال می یابند.

پروژه های در دست اجرا:

از مهمترین پروژه هایی كه در ایران خودرو اجراء خواهد شد و مسئولیت آن به این مدیریت واگذار گردیده است ،پروژه طرح  و توسعة‌ پرس شاپ می باشد . با اجرای این پروژه پرس شاپ آمادگی تولید قطعات بدنه 250000 دستگاه خودرو را درسال خواهد داشت . در این پروژه سعی شده است كه از تجهیزات مدرن استفاده می شود تا جوابگوی نیاز تولید و برنامه های بلند مدت مدیریت شركت باشد. گذاشتن ورق خام و برداشتن قطعة تكمیل شده در كلیة خطوط پر این سالن بصورت اتوماتیك انجام خواهد گرفت و بهمین لحظا برای تولید قطعه به نیروی انسانی زیادی نیازنیست و بهمان نسبت نیز كیفیت قطعات و ایمنی پرسكاری نیز افزایش می یابد .


فصل دوم :

طراحی قالبهای پرس :

مقدمه :

در تولید با قالبهای پرس به عملیات ماشینكاری مجاز نیست . تلرانس كم و دقت ابعادی بالای قطعه تولیدی ، تشی به زیاد قطعات .صحافی سطح خوب قطعة‌ تولیدی و عدم وجود محدودیت در جنس قطعه از مزایای این روش تولیدی می باشد . تنها عیب آن این است كه این روش مخصوص تولید انبوه بوده و برای قطعات با تعداد كم به صرفه نیست . پرسها را از نظر نیروی محرك می توان به نوع هیدرولیكی و نوع ضربه ای تقسیم بندی كرد:

بررسهای ضربه ای دارای سرعت زیاد كورس كم و قابلیت تنظیم كورس كم می باشند. همچنین در تمام طول كورس ، تناژ ماكزیمم ندارند و در انتهای لنگ ،ماكزیمم تناژ بوجود می آید . علامت كم بودن كورس ، كم بودن خارج از مركزی تنگ است . در پرسهای هیدرولیك سرعت كم ، كورس زیاد قابلیت تنظیم كورس زیاد و نیروی یكنواخت در كل كورس خواهیم داشت . پارامترهایی برای انتخاب پرس وجود دارد كه مهمترین آنها نوع پرس ، تناژ پرس ، كورس پرس ، قابلیت تنظیم كورس ومی نیمم و ماكزیمم فاصلة RAM پرس از بستراسیت برای عملیات برش از پرسهای ضربه ای ، برای عملیات كششی عمیق از پرس هیدرولیك و برای عملیات خم و نرم بستگی به میزان خم و فرم از پرسهای ضربه ای و هیدرولیك استفاده می شود.

عملیات پرس ضربه ای را با پرس هیدرولیكی هم می توان انجام داد ولی تا آنجا كه امكان دارد از پرس ضربه ای استفاده می كنیم زیرا قیمت آن كمتر و سرعت آن بالاست .

انواع عملیات پرسكاری روی ورق شامل برشكاری ، خم ، فرم ، كشش عمیق ، اتسماع (Stretch formibg ) دسكه زنی (Coining ) می باشد .

اتساع :

فرم دادن محدود روی قطعات بزرگ در این روش برخلاف كشش عمیق وزن حركتی ندارد و كاملا ثابت است . به عنوان مثال فرم دادن بدنه اتومبیل كه باعث افزایش استحكام ورق می گردد.

سكه زنی :

ایجاد نقش بر روی ورق كه حد وسط بین ورقكاری Colal forging

برشكاری (1-2):

عمق نفوذ (Pentration ) :

 مقدار ارتفاعی كه نیاز است سنبه در قطعه كار فرو رود تا عمل برش صورت گیرد كه برحسب درصدی از ضخامت ورق بیان می شود. عمق نفوذ بستگی به جنس قطعه دارد .این عمق برای اجسام تروكم و برای اجسام نرم بیشتر می باشد و حتی به Yoo% یا بیشتر نیز می رسد. عمق نفوذ برحسب جنس در جداول تنظیم شده است .

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

برچسب ها : آشنایی با پرسها و نحوه عملكرد آنها , كلیرانس زاویه ای , مناطق برش

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر