امروز: سه شنبه 28 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی سمعگ و كاربرد آن

بررسی سمعگ و كاربرد آن دسته: پزشکی
بازدید: 342 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 273 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

سمعك بوسیله ای گفته میشود كه صداها را تقویت نموده ، به راحتی برای فرد قابل شنیدن و درك میكند و سبب جبران كاهش شنوایی میشود شكل سمعكها مختلف می باشد كه عبارتند ا زداخل گوشی ( نامرئی مینی كانال ، كانال و كونكا یا شل ) پشت گوشی عینكی و سمعكهای قابل كاشت در گوش

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

سمعك و كاربرد آن

سمعك بوسیله ای گفته میشود كه صداها را تقویت نموده ، به راحتی برای فرد قابل شنیدن و درك میكند و سبب جبران كاهش شنوایی میشود . شكل سمعكها مختلف می باشد كه عبارتند ا ز:داخل گوشی ( نامرئی . مینی كانال ، كانال و كونكا یا شل ) - پشت گوشی - عینكی و سمعكهای قابل كاشت در گوش

اشکال مختلف سمعک

همانطور که افت شنوایی شکل های مختلفی دارد، سمعک ها نیز دارای اشکال مختلف می باشند.

معمول ترین انواع سمعک ها عبارتند از :

  • کاملاً داخل کانال (CIC)
  • داخل کانال (ITC)
  • داخل گوشی (ITE)
  • پشت گوشی (BTE)

  سمعک‌های کاملاً داخل کانال (CIC)

کوچکترین نوع سمعک بوده و تقریباً در داخل گوش دیده نمی شود. تمام اجزای این سمعک در یک محفظه کوچک، در داخل مجرای گوش قرار می گیرد. در این سمعک به دلیل حفظ اثرات اکوستیکی مجرا و لاله گوش، حالت طبیعی صدا تا حد زیادی حفظ می شود. این سمعک برای افرادی که مجرای گوش بزرگتری دارند مناسب تر می باشد. همچنین به دلیل بسیار کوچک بودن باتری این سمعک ،فرد باید دارای توانایی حرکتی مطلوبی در دستها و انگشتان باشد. این سمعک در افرادی با افت شنوایی شدید کارآیی ندارد.

 سمعک‌های داخل کانال (ITC  )

این سمعک کمی بزرگتر از مدل CIC می باشد و کماکان در قسمت داخل مجرا قرار می گیرد . باتری آن کمی بزرگتر بوده، کاربرد این سمعک در افت های شنوایی ملایم تا متوسط می باشد.

سمعک‌های داخل گوشی (ITE)

این سمعک در محدودۀ وسیعتری از افت های شنوایی کاربرد دارد. باتری آن کمی بزرگتر بوده و دارای سوییچ تلفن می باشد. کار با این سمعک برای اغلب افراد آسان و راحت است.

سمعک‌های پشت گوشی (BTE)

تمامی قطعات این سمعک در محفظه ای قرار دارد که پشت گوش فرد جای می گیرد. در این سمعک صدا از طریق یک شیلنگ و قالب گوش، به گوش فرد منتقل می شود. بدلیل مقاوم بودن، این مدل اکثراً برای اطفال و کودکان توصیه می گردد. این سمعک ها به دلیل تقویت کننده قویتر و باتری بزرگتر، توانایی ارائه قدرت بیشتر در مقایسه با انواع داخل گوشی را دارا هستند. این سمعک ها در رنگ های مختلف مطابق با رنگ پوست و مو و سلیقه فرد ارائه می شوند.

سمعکهای نامرئی و داخل گوشی چه تفاوتی باهم دارند ؟

سمعك نامرئی در مقایسه با سمعك پشت گوشی جزء فراهم كردن زیبایی بیشتر برای فرد ، هیچ مزیت دیگری ندارد چراكه مشابه هر سمعك داخل گوشی و نامرئی ، سمعك پشت گوشی با همان كیفیت و قابلیت وجود دارد و تصور نشود چون سمعك نامرئی است حتما از لحاظ كیفیت از تكنواوژی بالا تری نسبت به سمعك پشت گوشی برخوردار است بلكه بر عكس ممكن سمعكهای پشت گوشی قابلیتهای بیشتر و بهتری داشته باشند.

همیشه قیمت سمعك داخل گوشی و بخصوص نامرئی گرانتر از سمعك مشابه پشت گوشی میباشد و همچنین هزینه تعمیر و یا سرویس سمعكهای داخل گوشی بیشتر از پشت گوشی است . مصرف باطری در سمعك های داخل گوشی و نامرئی خیلی بیشتر از سمعكهای پشت گوشی می باشد بطوریكه طول عمر باطری در یك سمعك نامرئی حداکثر 100 ساعت میباشد و ممكن است فرد مجبور باشد هر 5 روزیا یك هفته یك باطری تعویض نماید و این در حالیست كه در سمعك پشت گوشی ممكن است نیاز به تعویض باطری در هر 20 روز تا یكماه باشد. و همچنین بدلیل قرارگرفتن سمعك نامرئی و داخل گوشی در داخل مجرای گوش باعث نفوذ جرم گوش و عرق ناشی از قرار گرفتن سمعك در گوش بداخل سمعك شده واحتمالا باعث خرابی زود هنگام سمعك میشود كه در آن صورت در مدت گارانتی هزینه ای برای تعمیر و یا سرویس در بر ندارد اما پس از اتمام گارانتی در صورت خرابی سمعك ممكن است مستلزم هزینه زیاد باشد ضمن اینكه تعمیر و یا سرویس مكرر باعث میشود كارایی سمعك بدلیل بازو بسته شدن مكرر كم شده و یا سمعك خیلی زودتر از سمعكهای پشت گوشی غیر قابل استفاده شود.

توقع از سمعک

شنیدن صدای خود فرد

اولین مسئله در استفاده از سمعک، ایجاد تغییر در بلندی یا کیفیت صدای خود فرد است.این موضوع در آغاز عجیب و ناراحت کننده است. درست مثل اینکه فرد صدای خود را از طریق ضبط صوت می شنود. ولی به تدریج به این مسئله عادت می کنید. اگر بعد از یک ماه یا بیشتر این موضوع برایتان عادی نشد، باید با متخصص خود تماس بگیرید. در اینجا تنظیم مجدد سمعک كمك خواهد کرد.

اثر انسداد یا گرفتگی صدا

سمعک جسمی است که فضای داخل مجرای گوش را اشغال می نماید. این احساس که چیزی در گوش قرار دارد و جلوی عبور صدا را می گیرد، اثر انسداد نامیده می شود که درست مانند حالتی است که انگشت خود را در مجرای گوش قرار دهید. در این حال در گوش احساس کیپی می کنید. چند روزی طول می کشد تا به این مسئله عادت کنید. برخی سمعک ها دارای قالبهایی با لوله های مخصوص اند (ونت) که اجازه تبادل هوا بین دو سوی سمعک را می دهند و مانع از ایجاد اثر انسداد می شوند. گاه برای تخفیف اثر انسداد باید سمعك مجدداً برنامه ریزی شود.

 سوت زدن سمعك

وقتی صدای تقویت شده توسط سمعك،  مجدداً توسط میكروفن جمع آوری شده و دوباره تقویت  گردد، سمعك سوت می كشد كه آن را فیدبك اكوستیكی می نامند.

قابل ذكر است كه سمعك در حین گذاشتن و یا برداشتن از گوش سوت می كشد كه این حالت طبیعی است و نشانه روشن بودن سمعك است.

همچنین اگر شیئی را به میكروفن سمعك خیلی نزدیك كنید- مانند قرار دادن سر روی بالش - سمعك سوت می زند، كه این حالت نیز طبیعی است.

پس سوت زدن سمعك 2 حالت دارد:

1-       موارد طبیعی: مثل موارد ذكر شده

2-    موارد غیرطبیعی: وقتی سمعك در گوش قرار دارد و در حین استفاده روزمره سوت بزند. كه در این حالت بهتر است با متخصص خود تماس گرفته و این ایراد را برطرف كنید.

صدای باد

وقتی با سمعک به محـیط بیــرون بروید ، صـدای باد را می شـنوید . اینحـالـت طبیعی است چون باد به میکـروفون آن برخــورد مـی کند . سمعک های امــروزی طوری طراحــی شده اند که این صدا را حتی المقدور تقلیل دهند

تنظیم سمعک:

شنیدن صدای جدید و یا صداهایی که مدتها نمی شنوید

تنظیم سمعک فرآیندی وقت گیر و طولانی است . با کهولت سن فرد بتدریج صداهایی را نمی شنود و خود فرد از این تغییر و حذف آگاه نیست ، صداهایی مثل صدای قدمها یا موتور یخچال . با گذاشتن سمعک فرد این صداها را مجدداً می شنود و از نظر وی این صداها جدید بنظر می آیند و برای عادت کردن به آنها به وقت نیاز دارد . این فرآیند و واکنش کاملاً طبیعی است . فرد به مرور یاد می گیرد که چطور با این صداها کنار آمده و در واقع به آنها توجه نکند.

 رعایت برنامه زمان بندی

بسیاری از افراد به سرعت خود را با سمعك تطبیق می دهند. اما در برخی افراد شنیدن صداهای تازه و جدید، بسیار خسته كننده است. لذا در ابتدا باید به تدریج از سمعك استفاده كرد یعنی زمان بكارگیری این وسیله را اضافه نمود تا زمانی كه بتوان در تمام طول روز از سمعك استفاده كرد.

 نظام بندی خواستها

بخاطر داشته باشید که سمعک در بسیاری از شرایط به شما کمک می کند ، ولی برخی موارد و شرایط وجود دارد که کماکان با بکارگیری این وسیله نیز اشکالاتی وجود دارد . اولاً باید انتظارات خود را معقول نمود و در ضمن بدانید که در جلسات پی گیری یا تنظیم مجدد این اشکالات اصلاح گردیده و شما بتدریج به هدف خود می رسید یعنی ایجاد ارتباط درست و معقول در تمامی شرایط.

 شنیدن در محیط های پر سر و صدا

افراد طبیعی نیز در محیط های پرسرو صدا برای شنیدن با اشكال روبرو هستند كه به طبع این مشكل در افراد دچار افت شنوایی با شدت بیشتری دیده می شود. راه حل هایی برای حل این مسئله وجود دارد:

مثال:

  1. كم كردن سر وصدای اضافی (مثل خاموش كردن تلویزیون)
  2. صحبت نكردن از فواصل دور مثلاً اتاق مجاور
  3. تمرین صحبت با دوستان در محیط های نسبتاً شلوغ مثل رستوران
  4. تلاش برای تمركز بیشتر و بهتر بر روی صداهایی كه به دنبال شنیدن آن هستید.

راههای تسهیل مکالمه

مردمردم را در جریان بگذارید

سمعك یك وسیله كمك شنیداری است. اما هیچوقت جای گوش طبیعی را نمی گیرد. بهتر است اطرافیان شما از افت شنوایتان آگاهی داشته باشند چرا كه شما مداوم در معرض شرایط سخت شنیداری قرار می گیرید و باید از اطرافیان بخواهید تا حرفهایشان را برای شما تكرار كنند.

 ·          اعمال كنترل

خود را در معرض شرایط سخت شنیداری قرار دهید و كارهای مورد نیاز را به انجام رسانید. مثلاً از مردم بخواهید حرفشان را تكرار كنند ویا واضح تر صحبت كنند. همیشه رو در روی گوینده قرار بگیرید. از سرو صدا دور باشید و حتی المقدور از نشانه های بینایی نیز كمك بگیرید.

تکنولوژی سمعک

در تمام سمعک ها صدا از طریق میکروفن جمع آوری شده ، سپس پردازش و تقویت شده و به بلندگو (رسیور سمعك) فرستاده می شود. در سمعك های داخل گوش، صدا از طریق بلندگو مستقیماً وارد مجرای گوش می شود ولی در سمعك های پشت گوشی صدا از طریق شیلنگی کوچک به قالب گوش و بعد از آن به مجرای گوش انتقال می یابد.

در سمعک های آنالوگ سیگنال اکوستیکی اصلی به شکل یک سیگنال الکتریکی پردازش می شود، اما در سمعک های دیجیتال سیگنال اکوستیکی به كدهای ( 1 و 0 ) رمز بندی شده و در داخل سمعک پردازش می گردد، سپس مجدداً به پیام اکوستیکی آنالوگ تبدیل می شود.

 پردازش آنالوگ صوت

در پردازش آنالوگ صوت، حرکت هوا توسط میکروفن به یک جریان همسان ولی پیچیده الکتریکی تبدیل می شود. صدای آنالوگ مثل تهیه فتوکپی بوده و یک تصویر کلی از صدای اصلی ارائه می دهد.در واقع این پردازش شبیه تهیه کپی مجدد از روی یک فتوکپی است که در این حالت کیفیت صوتی مطلوبی نخوهیم داشت.

پردازش دیجیتال صوت

در پردازش دیجیتال صوت، صدا به صورت سری از اعداد کد بندی شده و در هر زمان بلندی و شدت صدا مشخص می گردد. پردازش صدا با روش دیجیتال، دقیق تر و با جزئیات بیشتری همراه خواهد بود.

صدای دیجیتال به صورت کاملاً دقیق قابل تکرار است. صدای دیجیتال را می توان به دفعات متعدد، بدون کاهش کیفیت تا بی نهایت تکرار کرد. این کار مانند تهیه کپی های متعدد از یک تصویر اسکن شده است.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : سمعک , پردازش دیجیتال صوت , تنظیم سمعک

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر